Thursday, April 22, 2010

QTP (Quick Test Professional) Questions and Answers



Find below MCQ (Multiple Choice) questions and Answers useful for learning QTP (Quick Test Professional).

You can attend our Quiz here.

We have already published questions and answers for learning software testing, javascript, and php.

You can bookmark this blog for further reading, or you can subscribe to our blog feed.

If you find any issue in any question you can mention thro' comment section or send mail to qualitypointmail@gmail.com

You can put the below HTML code in your blog or website for linking into this page.


Software Testing Terms

eBook for learning Software Testing and QTP Automation


Quick Test Professional(QTP) QUESTIONS AND ANSWERS

1) Quick Test Professional (QTP) is used as,
a) Functional Testing tool
b) Performance Testing tool
c) Usability Testing tool
d) Bug tracking tool
Show Answer

2) The below vbscript code is used for,

Set qtApp = CreateObject("QuickTest.Application")
qtApp.Launch
qtApp.Visible = True
a) For launching Function Generator
b) For opening QTP using Automation Object Model
c) For creating Object Repository from Coding
d) For making ActiveScreen visible.
Show Answer

3) Extension of vbscript function library file is,
a) .vbs
b) .mtr
c) .lib
d) .qtp
Show Answer

4) Which one of the below is External add-in in QTP?

a) ActiveX add-in
b) Visual Basic add-in
c) Java add-in
d) Web add-in
Show Answer

5) Which is used to add report statements in QTP report file?
a) showreport
b) reporter.writeline
c) reporter.reportEvent
d) printReport
Show Answer

6) In QTP, properties of Test Objects are stored in
a) ObjectSpy
b) Active Screen
c) Object Repository
d) Library
Show Answer

7) Which is used for storing Data used by Test Iterations in QTP?
a) Local sheet
b) Global Sheet
c) Action Sheet
d) Object Repository
Show Answer

8) Which view will allow us to edit the vbscript code in QTP?
a) Keyword view
b) Expert View
c) code view
d) view source
Show Answer

9) The Test Management Tool which can be easily integrated with QTP is,
a) Test Track
b) Bugzilla
c) Object Repository
d) Quality Center
Show Answer

10) Which is used for storing Data used by Action Iteration in QTP?
a) Local sheet
b) Global Sheet
c) Object Repository
d) External Action
Show Answer

11) Outcome of the below QTP code (vbscript) is,

Set obj = CreateObject("WScript.Shell")


sCmnd = "%windir%\SYSTEM32\rundll32.exe user32.dll,LockWorkStation"

obj.Run sCmnd, 0, False

a) Runtime error
b) Computer will be locked automatically.
c) Computer will be unlocked
d) will throw syntax error
Show Answer

12) Which is used for verifying whether the Actual result matches with expected result in QTP?
a) ObjectSpy
b) Object respository
c) Checkpoints
d) Expert view
Show Answer

13) Which is built-in add-in QTP?
a) TE add-in
b) java add-in
c) web add-in
d) .net add-in
Show Answer

14) Setting in one instance of QTP IDE can be transferred to another machine using,
a) Data driver
b) Function Generator
c) Step Generator
d) Automation Object Model
Show Answer
eBook for learning Software Testing and QTP Automation.

Answers

(1) a (2) b (3) a (4) c (5) c (6) c (7) b (8) b (9) d (10) a
(11) b (12) c (13) c (14) d



More Articles...
You can bookmark this blog for further reading, or you can subscribe to our blog feed.

2 comments:

Anonymous said...

3) Extension of vbscript function library file is,
a) .vbs
b) .mtr
c) .lib
d) .qtp

The answer is ".qfl"

Anonymous said...

Yes Those functions are Saved Through Qtpscript Editor Those Files Extension is .qfl



Thanks for visiting our blog


twitterrss facebook linkedin YouTube subscribe


Subscribe via email

Enter your email address: