Monday, December 6, 2010

Javascript Quiz Questions - Part 2



Find below newly added javascripts questions in our Quiz.
QUIZ QUESTIONS AND ANSWERS
1)Choose the built-in object:
a) Password
b) Math
c) Link
d) Hidden
Show Answer

2)Choose the object(s) associated with the onMouseOut event handler:
a) Layer
b) Window
c) Both
d) Neither
Show Answer

3)Which is not a package of the Java class hierarchy available in Navigator?
a) netscape
b) javasoft
c) sun
d) java
Show Answer

4)You unsuccessfully use navigator.preferences() to alter browser preferences. How come?
a) You're using export instead of import.
b) You're using import instead of export.
c) That's the wrong method.
d) You're not using a signed script.
Show Answer

5)Choose the object(s) associated with the onFocus event handler:
a) Password
b) Hidden
c) Both
d) Neither
Show Answer

6)How do you delete a cookie?
a) You can't. They're valid until they expire.
b) Overwrite it with an expiry date in the past.
c) escape() the value of the path attribute.
d) unescape() the value of the path attribute.
Show Answer

7)Choose the object(s) associated with the onKeyPress event handler:
a) Document
b) Layer
c) Both
d) Neither
Show Answer

8)Choose the best pattern for the string: 840-21-3688
a) /\d+-\d{2,}-?\d*/
b) /\w+-\w+-\w+/
c) /\d+\d+\d+/
d) /\d+-\d?-\d+/
Show Answer

9)How would you add a property to an object class?
a) With the prototype() method.
b) With the prototype property.
c) Sorry. Can't be done.
d) With the this object.
Show Answer

10)What's the default setting for the expires attribute of the document.cookie property?
a) The duration of the browser session.
b) The duration the current document stays loaded.
c) Twenty-four hours from the time the cookie is set.
d) There is no default setting.
Show Answer

11)Which best describes JavaScript?
a) a low-level programming language.
b) a scripting language precompiled in the browser.
c) a compiled scripting language.
d) an object-oriented scripting language.
Show Answer

12)After clicking on a link, your main browser window spawns a small new window and writes some text to it. However, when viewing both window page sources, the small window page source is identical to that of the large. How can this be?
a) The function writing to the new window didn't close the document stream.
b) Gimme a break. It'd never happen.
c) Windows receive the source code of the window that wrote to them.
d) Since the new window has no filename, it receives the source code of its parent.
Show Answer

13) Which would JavaScript assign to an uninitialized variable?
a) NaN
b) null
c) undefined
d) false
Show Answer

14)How would you randomly choose an element from an array named myStuff if the number of elements changes dynamically?
a) randomElement = myStuff[Math.floor(Math.random() * myStuff.length)];
b) randomElement = myStuff[Math.ceil(Math.random() * myStuff.length)];
c) randomElement = myStuff[Math.random(myStuff.length)];
d) randomElement = Math.random(myStuff.length);
Show Answer

15)What's the default string passed to document.open()?
a) application/pdf
b) image/gif
c) text/html
d) text/plain
Show Answer

16)Which would JavaScript assign to an uninitialized array element?
a) NaN
b) null
c) undefined
d) false
Show Answer

17)Select the property that doesn't hold a Boolean value:
a) mimeType.enabledPlugin
b) option.defaultSelected
c) form.reset.enabled
d) image.complete
Show Answer

18)With the advent of JavaScript1.2, the String.replace() method facilitates character replacement in strings. How would you remove every 'x' from the variable myString without the new features of 1.2?
a) for(var i = 0; i < myString.length; i++) { if(myString.charAt(i) != 'x') { myStringCopy += myString.charAt(i); } } myString = myStringCopy;
b) var myArray = myString.split('x'); myString = myArray.join('');
c) It wasn't possible until now. Thanks JavaScript1.2!
d) The first two both work fine.
Show Answer

19)You've embedded the document.write() method to write some text within a pair of <td></td> table tags. Upon loading the file, however, you get some garbled junk on the page where that text should be. What browser are you most likely using?
a) MSIE 2.x
b) Netscape Navigator 3.x
c) Netscape Navigator 4 beta 2
d) MSIE 3.02
Show Answer

20)Which is not considered a JavaScript operator?
a) new
b) this
c) delete
d) typeof
Show Answer

21)What's wrong with this: var charConvert = toCharCode('x');
a) toCharCode() is a bogus method.
b) Nothing. I use it all the time.
c) toCharCode accepts only numbers.
d) toCharCode takes no arguments.
Show Answer

22)Choose the object(s) associated with the onUnLoad event handler:
a) Window
b) Layer
c) Both
d) Neither
Show Answer

23)Which is not a built-in function?
a) parseInt()
b) exec()
c) eval()
d) parseFloat()
Show Answer

24)Choose the object(s) associated with the onBlur event handler:
a) Image
b) Document
c) Both
d) Neither
Show Answer

25)Seek the truth about setTimeOut():
a) The statement(s) it executes run(s) only once.
b) It pauses the script in which it is called.
c) clearTimeOut() won't stop its execution.
d) The delay is measured in hundredths of a second.
Show Answer

26)What happens to cookies.txt data if the file exceeds the maximum size?
a) Your script automatically generates a run-time error.
b) Your script automatically generates a load-time error.
c) All processes using document.cookie are ignored.
d) The file is truncated to the maximum length.
Show Answer

27)Consider an HTML form with a checkbox and a text field. When data is entered and the return key is pressed, the data seems to be lost before the user can click on the button that calls the processing function. How do you correct this?
a) Add a TYPE=HIDDEN INPUT to the form
b) Trap the return keypress and return (null)
c) Add 'return false' to onsubmit="..." in the FORM tag
d) Instruct the user not to press the Return key.
Show Answer

28)What allows JavaScript to access methods and properties of a Java applet?
a) The Java console
b) LiveConnect
c) LiveWire
d) LiveWire Pro
Show Answer

29)Choose the read-only property:
a) images[index].src
b) layers[index].right
c) layers[index].parentLayer
d) links[index].target
Show Answer

30)Choose the built-in JavaScript object:
a) Image
b) mimeTye
c) Password
d) Area
Show Answer

31)Which cookies.txt filesize is too large?
a) 1k
b) 3k
c) 5k
d) There is no theoretical limit.
Show Answer

32)Which property returns the number of arguments expected by a function?
a) arguments.length
b) Function.caller
c) Function.display
d) Function.arity
Show Answer

33)What HTML attribute allows a Java applet explicit permission to access JavaScript objects and functions?
a) MAYSCRIPT
b) CODE
c) PARAM
d) CODEBASE
Show Answer

34)Choose the external object:
a) Date
b) Option
c) Layer
d) Checkbox
Show Answer

35)Choose another way to write x ? a = b : a = c
a) if ('x') { a = b; } else { a = c; }
b) if (x) { a = c; } else { a = b; }
c) x : a = c ? a = b
d) All of these are bogus.
Show Answer

36)Choose the object(s) associated with the onUnLoad event handler:
a) Window
b) Layer
c) Both
d) Neither
Show Answer

37)navigator.platform indicates 'Win16', but you are running Win NT. What gives
a) Impossible. This is a sick joke.
b) The userAgent property reflects the correct OS.
c) The property can be modified.
d) navigator.platform shows the OS for which the browser was compiled.
Show Answer

Answers

(1) b  (2) a  (3) b  (4) d  (5) a  (6) b  (7) a  (8) a  (9) b  (10) a 
(11) d  (12) a  (13) c  (14) a  (15) c  (16) b  (17) a  (18) d  (19) b  (20) b 
(21) a  (22) a  (23) b  (24) d  (25) a  (26) d  (27) c  (28) b  (29) c  (30) a 
(31) c  (32) d  (33) a  (34) d  (35) d  (36) a  (37) d 
More Articles... You can bookmark this blog for further reading, or you can subscribe to our blog feed.

No comments:



Thanks for visiting our blog


twitterrss facebook linkedin YouTube subscribe


Subscribe via email

Enter your email address: